pokracovanie...

Drahy dennicek! Streda 11. jula 2001

Po prvykrat som spal v Ithace. Dom je fakt velmi velky, takze kazdy moze mat svoju vlastnu izbu. Spal som dobre a dlho t.j. do 10:15. Martin uz bol v skole. Tak sme sa s Luciou naranajkovali. Potom sme pomaly zacali varit obed. Ja som ocistil zemiaky a Lucia sa starala o zbytok -- pieklo sa kura. Potom ma Lucia vyhnala von bicyklovat sa po meste, aby som nezavadzal. Tak som siel.

V Ithake sa da pomerne hravo stratit hlavne preto, ze vsetky ulice, podobne ako na Manhatane, su kolme a vsetky vyzeraju rovnako. Jedine podla coho sa uz orientujem je Buffalo street, co je velka dlha ulica, po ktorej chodi relativne vela aut.

Americania chodia vo svojich autickach tak bozsky kludne akokeby sa nikam neponahlali. Ked idete peso a stupite na cestu okamzite auto zastane a poctivo caka az kym neprejdete, potom sa pomalicky pohne. Zaujimave je aj dopravne znacenie. Typicka kolma krizovatka vyzera tak, ze vsade je stopka a pod nou napis "all way". To akoze, ked pridete na krizovatku musite zastat a ten, kto prisiel prvy, sa moze prvy pohnut.

Ked som sa vratil domov, stretol som Eugena, co je Alexov bratranec. Myslim, ze prave vstali (to bolo asi 13:00). Alexa som este vobec nevidel napriek tomu, ze byvame v jednom dome?! Martin este nebol zo skoly doma, tak sme sa sli prejst popri Cascadilla Creek hore k univerzite. Ono je to fakt sranda, ten potok mame 50 metrov od domu, lenze ho neni vobec vidno. Vysli sme az hore ku Campusu, co trva asi 10 minut a tam sme sa poprechadzali. Ta univerzita ma snad vsetko - stadiony, divadla, kostoly, zdravotne strediska... Kukli sme hlavne futbalovy stadion. Vratili sme sa zase popri Cascadilla Creek. Martin uz bol doma, tak sme sa naobedovali.

Poobede isli Martin s Luciou do obchodu a ja som si schrupol. Vecer sme sa sli s Martinom trochu pobicyklovat. Zobral ma asi 10 km za Ithacu do nejakeho mini narodneho parku. On ten park ma aj nejake meno len som zabudol. Cez ten park tecie potok -- velmi podobny ako Cascadilla. Je tam taky 10m vodopadik a pod nim jazierko, v ktorom sa da kupat. Okolo lesik, parada.

Na veceru sme mali chlieb s lekvarom a ako "ovocie" ringloty. Americania ich sice volaju slivky, ale na slivky su trochu prerastene, su totiz asi take velke ako broskyne.

Martin musi ostat do nedele v Ithake. Potom ma frei. Dnes sme uz pomaly zacali rozmyslat, kam pojdeme dalej. Napady zatial boli ist pozriet Niagaru. To pojdeme asi autom asi na otocku. Je to asi 160 mil. Dalej chceme pozriet Ivonu do Chicaga. To je ale fest daleko, takze este sa uvidi. Martin vravel, ze je to autobusom takych 14 hodin. Moj zatial sialeny napad bol ist do San Francisca a potom do Yosemitskeho parku (Tam by mali byt sekvoje). Asi to ale zostane len ako napad. Akosi chyba nasmu kolektivu odvaha. Zajtra snad vymyslime viac.